Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av bonde med gulrøtter

Rett lagring av grønnsakene med rett temperatur

Grønnsaksbonden fra Nærland utenfor Nærbø driver med poteter, gulrøtter og korn. Da han i høst skulle legge årets avlinger på vinterlagring fikk han et problem. Han klarte ikke få å rett lagring av grønnsakene.

Takket være en mobil kjøleløsning fra Energy Rent unngikk grønnsaksbonden Arnt-Egil Nærland (63) at flere tonn gulrøtter måtte kastes.

Grønnsaksbonden fra Nærland utenfor Nærbø driver med poteter, gulrøtter og korn. Da han i høst skulle legge årets avlinger på vinterlagring fikk han et problem. Kompressoren i det ene kjølerommet hadde blitt ødelagt, og flere tonn gulrøtter manglet plutselig skikkelig lagringsplass.

– Det stilles strenge krav til riktig lagring av grønnsaker. Gulrøtter på langtidslagring skal ligge i en temperatur på 0 grader. Uten riktig lagring risikerer du at gulrøttene råtner, forteller Arnt-Egil Nærland, som gjennom høsten og vinteren ukentlig leverer gulrøtter til Gartnerhallen.

Grønnsaksbonden hadde aldri vært borti et lignende problem. Fjoråret var også et svært bra år for grønnsaker, og det var derfor også behov for enda mer lagringsplass enn tidligere.

– Vi begynte å lete etter andre alternativer, og det var da vi ble oppmerksom på Energy Rent på Orstad. Vi tok kontakt med dem for å se om de kunne hjelpe, sier Nærland, og fortsetter; – De kom ut på befaring og sa at dette skulle de kunne ordne rett lagring av grønnsakene.

Takket være dem fikk vi lagret 150 tonn med gulrøtter i riktig temperatur. Det var en utmerket service. Rommet hvor den mobile kjølingen ble satt inn ble ikke brukt til lagring av grønnsaksbonden, men med løsningen til Energy Rent hadde han plutselig enda bedre plass til sine gulrøtter.

– Vil du anbefale andre grønnsaksbønder til å bruke dem ved lignende problemer? – Ja, absolutt. De var veldig raske til å få ting på plass, svarer Nærland.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.