Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Tørrkjøler - oppmontert tørrkjøler på tak hos kunde

Tørrkjøler til nedkjøling eller frikjøling

En tørrkjøler er fleksibel og har flere bruksområder, noe som gjør den gunstig til bruk ved nedkjøling av energikilder eller til bruk ved frikjøling. Tørrkjøleren kjøler ned vann i et lukket system uten å være i kontakt med friluft, ved hjelp av kraftige vifter. En tørrkjøler kommer i mange ulike varianter, noe som kan gjøre det vanskelig å finne den som passer best til et hver prosjekt – også fordi en tørrkjøler har mange faktorer enn må ta hensyn til. 

En tørrkjøler benyttes ofte sammen med et kjølesystem, en varmepumpe eller når det skal utføres tester på varme- eller kjøleutstyr, hvor tørrkjøleren effektivt skal fjerne overskuddsvarme. Vi vet at alle prosjekter byr på ulike tilpasninger, og at det å finne det riktige utstyret kan være krevende. Våre spesialister jobber derfor hver dag med å designe nøkkelløsninger ned til hver minste detalj som dekker kundens behov, for å kunne skape et best mulig resultat. En tørrkjøler gir også billige og enkle muligheter for frikjøling, noe som innebærer at du ikke trenger et kjølesystem i drift og uten å bruke strøm for å drifte tørrkjøleren.

 

Nedkjøling av anlegg

Energy Rent ble kontaktet av IVAR IKS under byggingen av et biogassanlegg for ulike typer matavfall og slam på Grødland i Rogaland. Vi levert da 6 tørrkjølere med glykol og en mengde platevekslere for å kjøle ned anlegget. Anlegget er et av Norges største biogassanlegg og sto ferdig bygget i 2015.

Prosjekt tørrkjøler

Det er mange fordeler med en tørrkjøler

En tørrkjøler er henholdsvis stor og plasskrevende, men til fordel er den svært fleksibel i bruk og kapasitetsregulere. Noen tørrkjølere kan monteres både innendørs og utendørs og er lukkede systemer – noe som skåner anlegget. En tørrkjøler krever glykol i vannkretsen, men er til gjengjeld nesten vedlikeholdsfrie og svært gunstige for varmegjenvinning. Noe som gjør tørrkjøler til nedkjøling eller frikjøling gunstig.

 

Back-up system,  nødløsning eller testing

Vi leverer ofte utleieutstyr til akutte og eller nødsituasjon på kort tid. Vi har blant annet akutt levert tørrkjøler til Stavanger Universitetssykehus. Med lang erfaring innen akutt utleie kan vi på kort tid sette opp skreddersydde løsninger som dekker kundens tilpassede behov. Sammen med en stor utleiepark og rask levering kan vi i de fleste tilfeller levere utstyr til en hver anledning innen 24 timer.

Energy Rent har også i flere år levert og hjulpet kunder med riktig utleieløsning for testing. trenger du tørrkjøler til testing av varmesystem?  Vi leverer tilpassede løsninger for best mulig testing av ditt system.

 

Mobil tørrkjøler DC 250 0g DC 1000

Vi har flere ulike mobile tørrkjølere i vår utleiepark. Tørrkjøler DC 250 er en mindre tørrkjøler som kan regulere luftstrømmen i 3 trinn, og som kan installeres både innendørs og utendørs. DC 1000 som er en større mobil tørrkjøler kan derimot regulere luftstrømmen i 12 ulike trinn. 

referanseprosjekt tørrkjøler

Døgnbemannet vakttelefon

Vi i Energy Rent har over ti års erfaring med utleie av tørrkjølere. Uansett om det er planlagt eller akutt, kan vi hjelpe deg med de beste løsningene for å tilfredsstille dine behov.

Vi har bemannet vakttelefon som kan benyttes til en hver tid, om uhell og kriser skulle oppstå. Ta kontakt med oss for en prat om leie av tørrkjøler.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.