Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av installasjon av utleie ventilasjon

Utleie ventilasjon

Hva må en tenke på ved utleie ventilasjon?

Utleie av ventilasjon kan være nødvendig i ulike prosjekter og situasjoner. Enten det er et akutt behov på grunn av en uventet driftsstans eller en planlagt operasjon, er det godt å vite at Energy Rent kan bistå med utleie av ventilasjonsløsninger.

Vi har mange års erfaring med å levere ren og frisk luft til våre kunder, og vi kan også hjelpe med oppvarming og nedkjøling etter behov.

Utleie ventilasjon

Når du vurderer utleie av ventilasjon, er det flere viktige aspekter du bør ta i betraktning. Først og fremst må du fastslå den nødvendige luftkapasiteten, og her kan Energy Rent hjelpe deg med dimensjoneringen. Den ønskede luftmengden bør beregnes i forhold til romvolum og kanalnett. Du bør også vurdere om balansert ventilasjon er nødvendig.

For å sikre den beste løsningen for prosjektet, må du vurdere behovet for kjøling eller oppvarming. Det er viktig å ha riktig luftstrøm, da det ikke er tilstrekkelig med tilstrekkelig luftmengde hvis den er for kald eller for varm. Du må også forsikre deg om at det er tilstrekkelig spenning og strøm tilgjengelig på stedet. Riktig dimensjonering av slanger eller spirokanaler, avhengig av hva som skal brukes, er også essensielt.

Her finner du våre ventilasjonsanlegg 

Beste praksis ved utleie ventilasjon

Når du beregner riktig ventilasjonssystem, må du ta hensyn til flere faktorer. Dette inkluderer informasjon som luftmengde i kubikkmeter per time (m³/h), ønsket romtemperatur, installasjonsstedet for utleieventilasjonen, eksisterende kanaler, behov for balansert ventilasjon, samt vurdering av behovet for kjøling og oppvarming.

Bilde av utleie ventilasjon med varmepumpe fra Energy Rent AS
Utleie ventilasjon med varmepumpe fra Energy Rent AS

Et ofte oversett, men viktig aspekt er filtreringen av luften. Filtreringsgraden har stor betydning for både inneklimaet og den sikre driften av ventilasjonssystemet. Det er ulike krav og behov for filtrering av luften avhengig av applikasjonen.

Forskjellige behov for ventilasjon

Forskjellige applikasjoner har ulike krav til ventilasjon. For eksempel har sykehus ofte strenge krav til ventilasjon for å opprettholde et helsefremmende miljø. Kontorbygg krever vanligvis en behagelig romtemperatur på rundt 20 grader Celsius og balansert ventilasjon for å unngå over- eller undertrykk i bygningen. Datasentre og serverrom har spesifikke krav til temperatur og luftkvalitet for å sikre optimal ytelse av teknisk utstyr.

Bilde av filterbytter for utleie ventilasjon
Filterbytter for utleie ventilasjon

Skal en ventilere et telt eller hall vil det ofte være dårligere isolasjonsverdier. Videre er det ikke alltid krav eller ønske om friskluft, men denne gruppen ønsker gjerne en viss temperatur. Så da er viktig med tempetaraturstyring og håndtering av kondens, spisslast etc er på plass.

Ventilasjonsaggregatet

Et ventilasjonsaggregat har som vi har sett mange oppgaver. Ventilasjonsaggregatet består i all hovedsak av trykkvifte, sugevifte, varmegjenvinner, coil for kjøling eller varme og styring. I vår utleiepark har vi ventilasjonsaggregater med integrert kompressor, fordamper, kondensator, kuldemediet og ekspansjonsventil. På den måten kan vi levere varme, kjøling og friskluft, alt i en pakke.

Fossilfri byggvarme varmepumpe85LL
Utleie av ventilasjon fra Energy Rent AS

Vi bistår både med prosjektering og justeringer, og vi kan enkelt bytte utleie ventilasjon om dette skulle være nødvendig. Et mobilt anlegg kan kjøres raskt i gang da utstyret kommer ferdig testet og klar til bruk. Dessuten har vi alt av tilbehør som fleksible 500mm spirokanaler og mye mer for rask installasjon og drift.

I de fleste tilfeller vil vi kunne ha drift innen 24 timer fra ordre!

Service og vedlikehold

Service og vedlikehold av utleie ventilasjon er viktig, og innebærer en standardsjekk av filtre, vifter, kanaler, ventiler og temperaturer.

Spør oss om en god servicepartner i ditt område, vi har et bredt nettverk i Norge som kan utføre dette. Ved planlagt eller uplanlagt driftsstans kan det være gunstig å leie et midlertidig anlegg, Energy Rent hjelper deg gjerne med å utleie ventilasjon til ditt prosjekt.

Service og vedlikehold på utleie ventilasjon
Service og vedlikehold på utleie ventilasjon

For ventilasjonsanlegg som har integrert kjøling er det nødvendig med F-gass og service på kuldekretsen. Det kan også være nødvendig med større reparasjoner og bytter av komponenter eller maskiner. For å ikke glemme de ulike kuldemedier som fases ut og må erstattes av nye typer med bedre GWP (Global warming potential).

Transport

Vårt ventilasjons utstyr står klar til uttrykning, og vil etter en test og kontroll sendes rett på bil levert til dere til avtalt tid. Ventilasjonsanlegget kan sendes på egen bil for rask leveranse, eller samlastens for rimeligste fraktkostnad.

Ventilasjonsanleggene og tilbehøret er laget for røff bruk. Vårt utstyr er beregnet for utendørs plassering i vær og vind. Ventilasjonsanleggene er enten plassert i robuste rammer eller i containere. Dette sørger for enkel, rask og sikker flytting av utstyret for både lessing, lossing og ute på prosjektet under montering. Vi har et bredt utvalg av modulære mobile ventilasjonsanlegg som sikrer deg tilgjengelig utstyr for å utleie ventilasjon av oss.

utleie ventilasjon av Energy Rent AS
Utleie ventilasjon av Energy Rent AS

Vi frakter utleie ventilasjon over hele Norden gjennom våre fraktpartnere, og kan alltid levere på svært rask tid. Ofte bruker vi Google Maps for å anslå leveringstid. Vi har 24/7 vakttelefon som er der for deg, når du måtte trenge.

Utleie ventilasjon fra Energy Rent AS

En leieavtale gir mange fordeler for deg som kunde. Det sikrer rask leveranse, tilgang til et stort utvalg utstyr og mulighet til å prøve deg frem med ulike typer utstyr og effektbehov. Du slipper å binde opp kapital i investeringer, men betaler løpende leie som kan avsluttes når du måtte ønske etter avtalt binding.

Ved en eventuelt driftsstans bytter vi ut utstyret til en annen maskin, og sikrer videre drift. Skal du utvide produksjonen, har et stort prosjekt, eller skal flytte i nærmeste fremtid så kan utleie ventilasjon fra Energy Rent være en god løsning for dere.

Bilde av ventilasjonsanlegg montert på tak
Utleie ventilasjon fra Energy Rent AS

I tillegg får du et profesjonelt team i ryggen som bistår med teknisk utarbeidelse, montering og drift. De aller fleste av våre maskiner har fjernovervåkning med oppsett av alarmer, og kjapp utrykning skulle uhellet være ute.

Dersom dere ikke har egnet personell eller ønske om å drifte anlegget tar vi oss også av dette gjennom en driftsavtale.

Ta kontakt med oss for å utleie ventilasjon tilpasset ditt behov.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.