Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av vannbåren varme

Vannbåren varme som oppvarmingsmetode

Kostnadseffektiv og pålitelig oppvarming

Vi i Energy Rent har i flere år leid ut pålitelig og kostnadseffektiv midlertidige oppvarmings- og vannbåren varme systemer for en rekke bruksområder. Enten utstyret skal benyttes til planlagte operasjoner eller til uventede nødsituasjoner – har vi det utstyret og den kompetansen som trengs for å løse situasjonen så kostnadseffektiv og raskt som mulig.

Oppvarming kan skje på mange ulike måter og vannbåren varme er en av flere ulike måter. Vannbåren varme er enkelt og kort forklart vann som varmes opp via en varmekilde. Et vannbårent varmeanlegg, sammen med andre ulike fornybare varmekilder er et kostnadseffektivt og pålitelig oppvarmingssystem.

Vann har en godt varmekapasitet, og er en av hovedgrunnen til at mange velger å leie et vannbårent system fremfor å benytte andre løsninger som gjerne inkluderer mange små enheter.

Mangen bruksområder for vannbåren varme

Vannbåren varme kan brukes i de fleste anledninger og markeder, og kan brukes i både planlagte og uplanlagte situasjoner. Oppvarmingsmetoden er en spesielt foretrukket løsning på byggeplasser, men benyttes ofte også i eksisterende boliger og bygninger. Ferdige byggeprosjekter som planlegger å benytte vannbåren oppvarming som varmekilde når prosjektet står ferdig kan ha mange fordeler ved å benytte seg av vannbåren varme også i selve byggefasen.

Hoteller, sykehus, produksjon, kontorbygg, idrettsarenaer og fotballbaner er bare noen få eksempler på hvor vannbåren varme kan benyttes. Vi har blant annet levert vannbåren varme til oppvarming av gressmatten på fotballbaner, noe vi faktisk ser som økende trend på idrettsarenaer.

I uforutsette hendelser hvor kontakten til fjernvarme mistes kan vi raskt få tilgang på systemet igjen ved å koble til ett av våre mobile anlegg. I slike tilfeller kan vi blant annet levere en varmesentral, eller en radiator med vifte for varm luft. 

Vannbåren varme har mangen fordeler

En av de største fordelene med et vannbårent varmesystem er at man slipper store mengder med støv i luften, som ellers en varmevifte ville ha avgitt. Et vannbårent varmesystem fungerer derfor bra i situasjoner hvor det kan oppstå sensitivitet for støv, astma eller allergi – som blant annet på kontoret.

En mobil varmesentral er et alternativ for leie av vannbåren varme. Vi har flere typer mobile varmesentraler, og det er mulig å velge mellom varmesentraler som er drevet av gass, strøm, olje, bio-olje eller pellets.

Bilde over flere 2MW varmesentraler

Vis du velger elektrisk oppvarming, fremfor ett gass eller olje drevet oppvarmingsanlegg, vil også løsningen være mer miljøvennlig, og kan faktisk også til tider være mer effektiv – om alle forutsetninger rundt er til stede. 

Mange muligheter

Vannbåren varme er kun en av mange muligheter for å skape varme. Vi har i mange år hjulpet våre kunder med oppvarming, og muligheten er mange.

En mulighet er å benytte et varmeanlegg hvor det produseres varmt vann til vannbåren varme. Det er også mulig å benytte en vann varmepumpe, da enten luft-til-vann eller væske-til vann. Biokjeler er også en mulighet.

Som oftest benytter vi mobile varmepumper, elektriske kjeler, bio-kjeler, gass-kjeler eller pelletskjeler når vi skal produsere varmt vann til vannbåren varme hos kunden. Varmen som blir produsert gjennom anlegget blir videre ledet gjennom fleksible slanger på størrelse etter behov, alt fra DN25 til DN150.

Vannbåren varme
Vi har dyktig personell som tilpasser og skreddersyr vannbårne varmeløsninger som tilfredsstiller dine behov. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon eller referanser for leie av vannbåren varme.

Vannbåren varme til fotballbaner

Vi har i flere prosjekter levert oppvarmingssystemer hvor det har blitt benyttet vannbåren varme. Vannbåren varme er en effektiv oppvarmingsmetode, som blir mer og mer populær å benytte seg av.

Interessen for oppvarmingsmuligheter på idrettsarenaer øker, og det blir mer og mer normalt med oppvarming av gressmatten på fotballbaner. Fordelene er store på vinterstid hvor det raskt blir snø og frost på matten.

For slike prosjekter av oppvarming av matte på fotballbaner har vi benyttet en mobil varmesentral for produksjonen av varmen. Videre har vi levert vannbåren varme ut i selve gressmatten.

Vi har ved tidligere prosjekter levert 7,5MW vannbåren varme gjennom ett anlegg. Vi har også ved flere prosjekter levert varmesentraler i megawatt klassen.

Bilde av mobil vannbåren fossilfri varmesentral
Mobil vannbåren varmesentral

Til enhver tid

Våre mobile enheter er smart pakket. Dette for at de skal være enkle å transportere, ta liten plass og være enkle å installere.

Sirkulasjon av glykolvæske i systemet vil kunne forhindre frysing i inaktive perioder. Det vil også kunne muliggjør oppstart av systemet i temperaturer helt ned mot  -20⁰C.

Vårt utstyr kan leveres med fjernovervåkningsteknologi, slik at du kan fokusere på driften. Vårt teknikker team overvåker og holder da kontroll over utstyret hele døgnet, for deg.

Lang erfaring med varme

Vi i Energy Rent har over ti års erfaring med utleie av vannbåren varme til de fleste markeder. Vi har høy teknisk erfaring på området, og fagfolk som kan hjelpe med å skreddersy en løsningen for ditt behov.

Ta kontakt med oss på telefon, mail eller i chat for en uforpliktende samtale og tilbud.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.