Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Varmepumpe montert på tak hos kunde

Varmepumpe for lavere energibehov

Redusere energibehovet i bygg med en mobil varmepumpe

En varmepumpe kan redusere energibehovet med 40 til 80% i forhold til et oppvarmingssystem som er basert på fjernvarme, bioenergi eller på elektrisitet.

Med de høye stømprisene som nå er på ulike energikilder i Norge, er en varmepumpe den mest lønnsomme løsningen for oppvarming.

 

God energiutnyttelse gir direkte økonomiske gevinster.

I følg SSB står norsk bygningsmasse for 42% av energibruken i Norge.

God energiutnyttelse handler om å redusere det totale behovet for å kjøpe energi gjennom året. Et godt prinsipp er at man først prøver å redusere energibehovet, og deretter ser etter løsninger for å produsere energi lokalt.

Varmepumpe er en fornybar energikilde som er hentet fra omgivelsene. Den henter varme fra blant annet luft eller vann, og kan produsere 3 ganger mer varmeenergi enn den bruker strøm. Dette gir en vesentlig lavere energikostnad enn ved å for eksempel benytte direkte elektrisk oppvarming.

Ved bruk av en varmepumpe har du ett energisparepotensial på mellom 10-50% av varmeenergien. Energi til oppvarming av varmluft kan reduseres med opptil 85% ved å bruke varmegjenvinnere.

 

Mobile varmepumper

Vi i Energy Rent har mobile varmepumper for rask og effektiv levering og montering. Vi har både vann til vann, vann til luft, luft til vann og luft til luft varmepumper.

Med over ti års erfaring innen varme, kjøling og ventilasjon har vi i Energy Rent den kompetansen som trengs for å tilpasse ulike kundekrav, og levere utstyr etter kundens behov.

 

Kostnadseffektive energitiltak i eksisterende bygninger.

Tabell energieffektivitet
Tabell energieffektivitet

Potensialet for energisparing er størst i bygnings kategoriene forretningsbygg, kontorbygg, skole og lett industri og verksted. Dette fordi at disse bygningstypen utgjør de største bruksarealene.

Gehør rapporten konkluderer med at tiltaket med størst potensial er å installere varmepumpe. Installasjon av varmepumpe kan gi en energibesparelse på 3,3 TWh for eksisterende yrkesbygg.

 

Langsiktige tiltak for å redusere energibruken

Det å redusere energibruken i næringsbygg kan være krevende, kostbare og ta tid. Det er flere og flere nå som går ut med ulike tiltak for å muliggjøre kutt i energibruken.

Kommunedirektør i Sola kommune oppfordrer til mer langsiktige tiltak som kan redusere energibruken i statlige lokaler. Han bruker eksempler som varmesentral basert på flis eller briketter, og luft-til-luft- og væske-til-vann-varmepumper.

Kommunedirektøren foreslår installering av varmepumper i flere kommunale bygg. Han tror at energibehovet til oppvarming kan reduseres med opp mot 60% ved installering av varmepumper.

Vi i Energy Rent kan raskt og effektivt montere opp en mobil varmepumpe, som kan hjelpe med å varme opp kalde dager og kjøle ned varme dager.

 

Våre mobile varmepumper

Mobil varmepumpe VP85 LL

VP85 LL er spesielt utviklet for å fungere som fossilfri byggvarme. Uniten er en luft til luft varmepumpe. Den har integrert spisslast, avansert defrost og mulighet for friskluft. Kan brukes til både oppvarming, kjøling og ventilasjon. Varmepumpen har mulighet for friskluft.

Mobil varmepumpe VP100 LV

VP100 LV er utviklet primært for å fungere i midlertidige prosjekt. Dette er en luft til vann varmepumpe. Uniten er kompakt hvilket gjør at den mobile varmepumpen VP100 LV er fleksibel. Uniten kommer med integrert pumpe og kan benyttes både til oppvarming og til nedkjøling.

Mobil varmepumpe VP150 LV

VP150 LV er utviklet primært for å fungere i midlertidige prosjekt. Uniten er kompakt hvilket gjør at den er fleksibel. Kan brukes både til oppvarming og til kjøling. Uniten er en perfekt match med PU70EL.

Mobil varmepumpe VP160 VV

VP160 VV er utviklet primært for å fungere i midlertidige prosjekt hvor kunden holder energibrønner til disposisjon. Uniten er kompakt og er bygget i container hvilket gjør at VP160 VV er robust og pålitelig. Kan brukes både til oppvarming og til kjøling.

RT 50 Rooftop LL

RT 50 Rooftop er et mobilt luft til luft aircondition anlegg. Uniten er utviklet primært for å fungere i midlertidig prosjekt, og er svært godt egnet til bruk i haller. Uniten er kompakt og er bygget på en stiv stålramme hvilket gjør at RT 50 Rooftop er robust og pålitelig. Rooftop kan benyttes både til oppvarming og til kjøling.

Produktbilde av en rt-50-rooftop-ll
Rooftop LL

Lang erfaring med oppvarming og nedkjøling

Vi i Energy Rent har over ti års erfaring med utleie av mobile varmepumper. Vi har høy teknisk erfaring på området, og flere dyktige fagfolk som kan hjelpe deg med å skreddersy den rette løsningen for ditt behov.

Du får også et profesjonelt team i ryggen som bistår hele veien med teknisk utarbeidelse, montering og rift. Stort sett alt av vårt utstyr har fjernovervåkning med oppsett av alarmer, sånn at vi raskt kan rykke ut om uhell skal oppstå. Vi kan også drifte anlegget om dere har behov for dette, gjennom en driftsavtale.

Ta kontakt med oss på telefon, mail eller i chat for en uforpliktende samtale og tilbud tilpasset ditt behov.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.