Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av varmeveksler

Vedlikehold av varmevekslere

Varmevekslere er selve blodåren i et varmeanlegg. Derfor er det ekstremt viktig med skikkelig vedlikehold av varmevekslere. Vi i Energy Rent vet hvor viktig vedlikeholdet er og står klar til å hjelpe deg med ditt varmeanlegg.

Varmevekslere sørger for effektiv varmeoverføring mellom ulike medium og væsker. Den har mange små kanaler for å sikre effektiv overføring over et størst mulig areal. Å ha mange kanaler medfører at den også er utsatt for partikler, korrosjon og smuss i anlegget. Dette kan tette og skape belegg på plater som igjen fører til dårligere overføring. Da må en øke temperaturen og økonomisk blir det dyrere å drifte varmeveksleren. Dette er noe som skjer over tid i de fleste anlegg, og derfor er kontroll og eventuell rengjøring alfa omega for å sikre et økonomisk og driftssikkert anlegg.

CIP

Vi har mye erfaring med dimensjonering av ulike vekslere og kan sjekke både væske og termisk om din veksler leverer den tiltenkte ytelsen. Vi rengjør også vårt eget utleieutstyr, vekslere og systemer for kunder. I vårt sortiment har vi mobile renseanlegg (CIP) med filter, varme, kraftig pumpe og «flow reversal». Når dette kombineres med de riktige kjemikalene for jobben sikrer vi et bra resultat.

Bytte pakninger

I et varmeanlegg blir pakninger slitt av alder, drift, partikler og temperatur. Platene får belegg og vipps så er varmeveksleren det svakeste leddet i systemet og fungerer nå som et filter som tar opp alt «dritten». Når dette forekommer reduseres ytelsen og effektiviteten i hele anlegget betraktelig. Ved å ta i bruk en CIP gjenopprettes ytelsen og det hindrer ikke planlagt driftsstans. Vi i Energy Rent kan levere alt av CIP, reservedeler og selve utførelsen av vedlikeholdsjobben.

Kjemisk rens

Vi hadde en kunde som opplevde at varmen i bygget sank som følge av magnetitt i radiatorene. Da foretok vi en termografi av radiatorene, både før og etter, og dette avslørte store utfordringer med varmeoverføringen. Vi brukte så to dager med kjemisk rengjøring hvor vi «flushet» hele bygget inkludert pumper, gulvvarme, radiatorene og rørsystemet. Etter dette ble ytelsen gjenopprettet og kunden slapp å gå med stillongs og lue inne lenger. Dette viser viktigheten av godt vedlikehold av varmevekslere

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.