Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Inside fish farming facility

Utleie av varme og kjøling til oppdrettsanlegg

Vi sikrer perfekt temperaturkontroll
For å opprettholde optimale forhold for fiskens vekst og helse i oppdrettsanlegg tilbyr vi skreddersydde løsninger for varme og kjøling. Med vårt utstyr kan du opprettholde den perfekte temperaturen.

Energy Rent er eksperter på utleie av kjøle- og varmeutstyr, som sikrer perfekt temperaturkontroll. Med vår ekspertise tilbyr vi skreddersydde løsninger for effektive resultater.

Oppdrettsnæringen er en viktig industri i Norge, med et enormt vekstpotensial. I 2021 ble det slaktet fisk til en verdi av 116,6 milliarder kroner. Etterspørselen øker stadig, og landbaserte oppdrettsanlegg blir stadig mer populære.

For optimal vekst og behandling av settefisk og sjøgress kreves presise temperaturforhold, noe vi sørger for med vårt utstyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Landbasert oppdrett

Nordmenn har fiskeri i blodet, og industrien har vært en

bærebjelke i norsk kultur og historie lenger enn vi kan forestille oss.

I tillegg til å hente fisk på åpent hav har vi i de siste 50 årene bygd oppdrettsanlegg langs hele kysten, og utviklingen skjer raskere og raskere. Nå kan landbaserte oppdrettsanlegg være løsningen på problemer som lus, alger og andre fiskesykdommer.

Bilde av fisk

Øk produksjonen

Å kunne kontrollere temperaturen er essensielt for et vellykket oppdrettsanlegg. Stian Aspaas og Magne Røe tok sommeren 2019 over et landbasert anlegg i Tydal.

De så at grunnvannet som kom inn var for kaldt, og installerte en varmepumpe for å øke temperaturen. Et enkelt grep, men under varmere forhold vokste røyen mye raskere, og produksjonstiden hos Norwegian Fish Farms Tydal ble halvert.

Bilde av laksefilet

Stabil temperatur

I 2019 ble vi kontaktet av en stor aktør i oppdrettsnæringen. De ventet inn store mengder fisk, men vannet var ikke varmt nok i anlegget – da det ble hentet rett inn fra en forbigående elv.

Vi fikk jobben med å leie ut en varmesentral som fikk varmet opp vannet fra 2 til 10 grader på en rask og effektiv måte – akkurat det som skulle til for at anlegget skulle kunne ta imot fisken.

Bilde av termometer

Mobile løsninger

Som en av Norges ledende bedrifter innen midlertidig oppvarming og nedkjøling tilbyr vi i Energy Rent de løsningene som passer deg best, for å tilpasse temperaturen til optimale forhold.

Vi har erfaring med både oppvarming for mer vekst, og nedkjøling for å tilpasse vekst i overbelastede slakteri.

Vårt utstyr kan både varme og kjøle brakkvann og sjøvann – og vi leier ut titanvekslere som fungerer som hydraulisk skille.

Bilde av mobil vannbåren fossilfri varmesentral

Du er i trygge hender, la oss hjelpe deg videre!