Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Oppdrettsanlegg

Prosjektfakta

Alfa Laval ALF automatisk sjøvannsfilter

Utfordringen

Varmepumpesystemet i Stavanger var avhengig av sjøvannsinntak for sin drift, men opplevde utfordringer med forurensning og blokkeringer som reduserte effektiviteten og økte vedlikeholdskostnadene. Det var nødvendig med en løsning som kunne forbedre rensingen av sjøvannet og redusere manuell inngripen.

Avbildet ett anlegg med intergrert sjøvannsfilter fra Energy Rent

Løsningen

Energy Rent leverte og installerte et Alfa Laval ALF automatisk sjøvannsfilter ved varmepumpens sjøvannsinntak. Dette systemet ble valgt for sin evne til å automatisk fjerne forurensninger og sikre kontinuerlig, effektiv drift. Filteret var designet for å håndtere store volum av sjøvann og tilbyr høy filtreringseffektivitet med minimalt behov for vedlikehold.

Bilde av Pumpekurve

Resultatet

Med det nye automatiske sjøvannsfilteret opplevde varmepumpesystemet en betydelig reduksjon i blokkeringer og vedlikeholdstid. Dette sikret en mer stabil drift og forbedret den generelle effektiviteten av systemet. Filteret bidro også til å forlenge levetiden til varmepumpen ved å beskytte den mot skader forårsaket av sjøvannsforurensninger.

Pumpeenhet, produktbilde som visen en pumpe.

Takket være Energy Rent og deres automatiske sjøvannsfilter har vi sett en dramatisk forbedring i både effektiviteten og påliteligheten til vårt varmepumpesystem. Filteret har redusert våre driftskostnader og økt systemets levetid.

- Driftsleder

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.