Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av ett landbasert oppdrettsannlegg.

Prosjektfakta

Mobil fyrkjele, titanveksler, og shunt
Rask økning av vanntemperatur fra 2°C til 10°C
Nødløsning implementert på kort varsel

Utfordringen

En stor aktør innen oppdrettsnæringen sto overfor en utfordring da deres faste varmeanlegg ikke var klart i tide til ankomsten av en stor mengde fisk. Med fisken som krever en vanntemperatur på 10°C for optimal helse og vekst, og eksisterende vann ved kun 2°C, var det kritisk å finne en rask løsning for å unngå risiko for fiskevelferd.

Bilde av flere varmevekslere på verksted

Løsningen

Energy Rent leverte en komplett midlertidig varmeløsning bestående av en mobil fyrkjele, en mobil titanveksler for effektiv varmeoverføring, og en mobil shunt for nøyaktig temperaturkontroll. Systemet ble raskt installert og tilkoblet for å varme opp vannet fra 2°C til ønsket 10°C, noe som sikret at de nødvendige forholdene ble møtt før fisken ankom.

Produktbilde av mobil fyrkjel 325kW

Resultatet

Den midlertidige oppvarmingsløsningen fungerte effektivt og sikret at vannet raskt nådde den nødvendige temperaturen. Dette bidro til å opprettholde fiskenes helse og fremme deres vekst i perioden før det permanente varmeanlegget ble ferdigstilt. Takket være den raske og effektive løsningen ble potensiell risiko for fiskevelferd avverget.

Bilde av Morten fremfor mobil fyrkjel ute hos kunde

Energy Rent leverte en livsviktig løsning da vårt permanente varmeanlegg ikke var klart. Deres mobile varmesystem sørget for at vi kunne opprettholde vanntemperaturen på et nivå som var essensielt for vår nye fisk. Enestående service og teknisk ekspertise.

- Driftsleder

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.