Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Kjøling av serverrom

Kjøling av serverrom

Uten tilstrekkelig kjøling kan det bli veldig varmt i datarommet / serverrommet. Svikter kjølingen er det stor sannsynlighet for at serveren vil kunne svikte. Her tar vi for oss noen enkle grep for hvordan du kan redusere varmen i ditt datarom eller serverrom.

Produsentene oppgir vanligvis noe som heter MTBF som betyr «Mean Time Between Failure». MTBF er et tall som angir hvor mange feil det oppstår etter et visst antall driftstimer. Dette tallet endrer seg når driftsbetingelsene avviker fra det som produsenten har testet ved.

Foruten at serveren kan slutte å virke umiddelbart ved for høy driftstemperatur, så vil varmen påvirke levetiden på komponentene negativt. Feil på CPU (prosessor), PSU (strømforsyning) RAM (minne), HD (HD/SSD) som f.eks. read-write errors, og feil skjermkort er ikke uvanlig ved for høy temperatur.

Varmen kommer vanligvis fra; serveren selv (komponentene), elektronikk som f.eks. lys, og omgivelsene/ventilasjonen.

For å få ned temperaturen på serveren eller i datarommet kan man starte med å sjekke;

  • Er det lys eller andre elementære varmekilder?
  • Har man ventilasjon og er denne tilstrekkelig?
  • Står solen rett på viduet uten persienner eller annen beskyttelse for solen?
  • Går alle viftene i kabinettet på serveren?
  • Har man kjølemaskin? Går denne?
  • Er de gjort endringer i datarommet, som f.eks. satt inn mer utstyr?

Det er sikkert flere grunner til feil, men dette er nok de vanligste.
Oppstår det akkutt behov for kjøling er det greit vite at Energy Rent kan levere kjøling med express. Vi kan levere fra 3kW og opp til 500kW fra eget lager og enda større via våre leverandører.

Kjøling av lite serverrom

Er serverrommet lite kan KM7 fungere ypperlig til dataromskjøler. Legg merke til at dette er en helt annen versjon enn de tradisjonelle mobil kjøleenhetene KM3.3.

Fordelen med KM7 er at denne kommer med en innedel og en utedel. Slangene som går i mellom er forhåndfylt med glykol og kan leveres i lengder på opptil 30meter! Dette gjør at man har mye større fleksibilitet med tanke på å dumpe varmen. Den varme delen kan man henge i de medfølgende kjettingene ut av vinduet hvis man vil. Dette er plug`n play på sitt aller beste. Plugg inn en stk 230V stikk kontakt, koble sammen innedel og utedel ved hjelp av kraftige hurtigkoblinger og trykk start. Det blir ikke enklere enn dette!

Kjøling av større serverrom

Når det gjelder kjøling av serverrom over en viss størrelse, så kan vi levere f.eks. kombinasjon Chiller KM 100 Cool FC ECO BI og AC 150C/H. Da har du en kraftig kjøleløsning av serverrommet. Selve kjølemaskinen kommer med to kompressorer og har innebygd frikjølingsfunksjon for kostnadseffektiv drift.

Ventilasjonsaggregatet kommer med innebygd frekvensomformer og støvfilter. Vi kan også levere med 4 stk 500mm fleksible ventilasjonsrør for optimal luftdistribusjon.

Vi har enda større kjøleanlegg enn dette også, så det er bare å ta kontakt for mer informasjon.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.