Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av bygg, miljøvennlig byggvarme

Utleie av utslippsfri og fossilfri byggvarme

Fossilfri byggvarme

Vannbåren varme til byggeplassen

Vi er et ledende selskap innen utslippsfrie varmesentraler. F.eks i artikkelen fossilfri byggvarme drøfter vi de forskjellige metodene vi har av miljøvennlige byggvarme.

Produktene i vår portefølje består av løsninger som allerede er – eller kan bli, tilpasset en grønn fremtid. Vi jobber hardt for å raskt tilpasse oss de innovative løsningene som kreves av markedet og miljøet.

Energy Rent har utleie av systemer for vannbåren varme som oppfyller morgendagens krav, og gir deg et optimalt klima på byggeplassen.

Slipp å måtte flytte rundt på varmeanleggene, og fokuser på jobben du skal gjøre: Velg vannbåren varme til byggeplassen.

Allerede har en rekke kommuner og offentlige instanser satt krav om fossilfri byggeplasser. Oslo har satt et krav til utslippsfri oppvarming innen 2025, og innen 2030 skal byen nå en 95 % CO2-reduksjon.

Hvilke løsninger kan man bruke for å oppnå disse målene?

I dag brukes hovedsakelig fossile energikilder til oppvarming på byggeplasser, og spesielt diesel og propan brukes som energikilder.

For å møte kravene til fossilfri oppvarming må man gå over til alternativer som varmepumper, vannbåren varme, elektrokjel og hydrogen – mobile og effektive varmekilde. 

Hvis man velger å bruke vann-vann varmepumpe med energibrønn som varmekilde. Da er det greit å vite at det finnes et grønt alternativ til etanol og glykol, som er de vanligste varmeoverføringsvæskene. Her kan du kan lese mer om Kilfrost GEO.

Fossilfri byggeplass

En stor fordel med å benytte seg av f.eks fossilfri vannbåren varme er at systemet ikke tilfører fuktighet i luften, som ofte er en utfordring om du bruker direktefyrte propananlegg eller kokoanlegg. 

Det gir en jevn temperaturprofil, som sammen med støvfilteret sørger for høy komfort. Energy Rent har utleie av systemer for byggvarme som gir et ideelt innemiljø og som er perfekt for sluttførelsen av prosjekter, for eksempel når malingen skal tørke.

produktbilde av fossilfri varmepumpe 85

Utslippsfri byggeplass

I 2020 hadde vi utleie av vannbåren varme pluss to industrielle varmepumper til Velodromen på Sola. Et steg nærmere utslippsfri byggeplass, som selvfølgelig er vårt mål. Flere og flere byggeplasser krever væskebårent distribusjonssystem for varme, blant annet for å unngå fukt i luften. Dette er for eksempel spesielt viktig ved støpning av betong på vinterstid, der vannbåren varme bidrar til en effektiv og økonomisk herding og uttørking. Ved å gi deg full kontroll over tørkeprosessen legger vi til rette for en sikker, miljøvennlig, og økonomisk utbygging. 

Illustrasjon av bygg

Miljøvennlige løsninger

Energy Rent leier ut systemer for varme og tørk med
fossilfrie og utslippsfrie løsninger. Vi tar vår del av ansvaret, og streberetter å være en moderne og miljøvennlig bedrift som etterkommer morgendagens krav.

Vannbåren varme gir liten risiko for lekkasjer, og er en
effektiv og miljøvennlig form for oppvarming. Med en teknisk sentralisert enhet får du en sikker katalysator for det beste, støvfrie, inneklimaet. Å leie systemer for byggvarme fra Energy Rent til et prosjekt bidrar til en enkel, økonomisk og miljøvennlig gjennomføring.

Fossilfri varme på Greverud Torg

I 2018 leverte vi vannbåren varme til Greverud Torg. I over 12mnd sto en enhet med 600 kw plassert i ytterkanten av byggeplassen. Gjennom gulvvarme, midlertidige konvektorer, vifter, og midlertidige rør, sørget vi for tørking og bygging av etasjer på rekordtid! Systemet regulerer varmen etter behov og klimatiske forhold. Og med én sentral enhet som sikrer drift slipper du å gå rundt å flytte på utstyr hele tiden – og kan derfor fokusere på å jobbe effektivt.  

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.