Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Kilfrost GEO

Kilfrost GEO - miljøvennlig geoenergi

Geoenergi, eller geotermisk energi, har blitt stadig mer populært i Norden. Vår robuste berggrunn er ideell for å utnytte den rene energien rett under våre føtter. Hos Energy Rent er vi dedikerte til å fremme bruken av miljøvennlig energi, og vi har spesialisert oss på midlertidig varmeoverføring med et grønt preg. Vi leverer nøkkelkomponenter som varmevekslere og Kilfrost GEO, en miljøvennlig varmeoverføringsvæske Dette er i tillegg til vår kjernevirksomhet, som er utleie av midlertidig varme og kjøling.

Her har vi for eksempel løsninger for mobile varmepumper for ditt prosjekt.

Smarte løsninger for geoenergi med Energy Rent

Geoenergi med Kilfrost GEO i midlertidig Byggvarme

Energy Rent er eksperter på midlertidig varme, og bruk av Kilfrost GEO i energibrønner er et utmerket alternativ for mange formål. Soloppvarming og geotermisk energi fra jordens indre har gitt oss tilgang til store mengder energi som er lagret i jordskorpen. Ved hjelp av et kollektorsystem kan denne energien enkelt hentes opp og brukes til oppvarming eller nedkjøling, enten det er for små bygninger eller store byggeplasser. Ved å utnytte jordvarmen kan vi opprettholde effektiviteten til varmepumper selv under kalde vinterforhold, og dermed sikre jevn og pålitelig oppvarming hele året – uavhengig av utendørstemperaturen.

Energy Rent er autoriserte forhandlere av varmevekslere og varmeoverføringsutstyr, og vi står klare til å hjelpe deg med å finne den rette løsningen for ditt behov.

Utfordringer med Tradisjonelle Kjølevæsker

For å utnytte geotermisk energi må man bruke en kollektor som er fylt med en frostvæskeblanding. Denne væsken sirkulerer for å absorbere varme fra jorden og levere den til en varmepumpe på overflaten. Mange kollektorer har tradisjonelt brukt giftige monoetylenglykoler, korrosive etanoler eller miljøvennlige propylenglykoler med begrensede termiske egenskaper. Hver av disse har sine fordeler, men også betydelige ulemper.

Monoetylenglykol vs Kilfrost GEO

Monoetylenglykol (MEG) blir mye brukt i kjølevæsker på grunn av sin gode effektivitet. Den er dog klassifisert som giftig, og anses som en stor miljørisiko om noen form for lekkasje skulle oppstå.

Kilfrost GEO har minst samme effektivitet og er i tillegg miljøvennlig.

Etanol vs Kilfrost GEO

Etanol-baserte produkter er ikke giftig på samme måte som MEG. De har høyere varmekapasitet, men krever også mye energi for å sirkulere i systemet. Samtidig er etanol svært brannfarlig – noe som gir risiko under transport, installasjon og lagring. I tillegg krever etanol mye oksygen under degradering om en lekkasje skulle oppstå. Noe som vil gå negativt ut over økosystemet i området.

Kilfrost GEO har ca samme ytelse som Etanol. Etanol i seg selv går ikke under giftig, men den er klassifisert som brannfarlig,

Propylenglykol vs Kilfrost GEO

Propylenglykol (MPG) er ikke giftig, og ikke spesielt brannfarlig. Det anses som betydelig bedre for miljøet, men må betale i form av lav effektivitet. MPG-basert væske krever enda mer energi enn etanol for å sirkulere, noe som går ut over kapasiteten for varmeoverføring.

Kilfrost GEO er miljøvennlig som MPG, men den har vesentlig høyere effektivitet. Dette kommer veldig godt frem fra +5C og nedover.

Når man velger hvilken væske man skal benytte har man altså måttet kompensere for god effekt med miljøfiendtlige stoffer – eller motsatt. Det har britiske Kilfrost gjort noe med, ved å fremstille en kjølevæske spesielt for å øke effektiviteten i varmeoverføring i systemer for geotermisk energiutnyttelse.

Fremtidens alternativ

Kilfrost GEO er klassifisert som en ikke-giftig kjølevæske, uten MEG. Den krever minst energi av alle alternativene for å sirkulere i rørsystemet. I tillegg er den er fremstilt fra fornybare ressurser, og krever lite oksygen under degradering. Kilfrost GEO anses derfor som det mest effektive alternativet blant kjølevæsker. I tillegg til å være helt ufarlig for miljø og helse.

Energy Rent har kompetansen

Energy Rent er stolte hoveddistributører for Kilfrost i Norden. Vi arbeider hardt for å kunne tilby miljøvennlige løsninger som er fossilfritt og utslippsfritt til oppvarming av f.eks. byggeplasser. Vi kan tilby Kilfrost GEO som det beste alternativet for miljøvennlig varmeoverføringsvæske til geoenergi. Ta kontakt for en uforpliktende samtale om midlertidige energibrønner.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.