Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Bilde av en kvinne som skrur på aircondition systemer

Utleie portabel aircondition

Utleie portabel aircondition fra Energy Rent

Det finnes flere løsninger på markedet, men hos Energy Rent tilbyr vi utleie av portabel aircondition og kjøleaggregat som kan være den perfekte løsningen for dine behov.

Det er få ting som kan være mer frustrerende enn å oppleve enten for høy eller for lav temperatur i et rom. De fleste foretrekker en behagelig romtemperatur mellom 18-22°C, gjerne rundt 20°C. Åpne vinduet på soverommet gir lite lindring når det er 27°C varmt om sommeren, og det er like ineffektivt å lufte rommet når temperaturen kryper ned til -10°C om vinteren. 

Litt om kjøleteknikk

La oss ta en rask titt på hvordan en varmepumpe egentlig fungerer. For å forstå dette bedre, er det nyttig å vite hva de viktigste komponentene i en varmepumpe er. En varmepumpe består av fire hovedkomponenter: kompressor, kondensator, strupeventil og fordamper.

Varmepumper, kjølemaskiner, kjøleskap og frysebokser fungerer alle etter det samme prinsippet. Hva som skiller dem er temperaturen de opererer ved og hvilken side av prosessen de henter temperaturen fra, det vil si om de leverer varme eller kulde.

For å oppnå oppvarming henter en varmepumpe varme fra den varme siden av prosessen. Det som er viktig å forstå er at for å hente ut varme, må noe kjøles ned. Energien flytter seg fra varmt til kaldt, og vi bruker en spesiell væske som fordamper for å absorbere denne energien.

Nå som vi har grunnleggende forståelse for prinsippene, kan vi fokusere på portabel aircondition og hvordan den fungerer.

Utfordringer med tradisjonelle portabel aircondition-enheter

De fleste portabel aircondition-enheter på markedet har noen betydelige begrensninger. For det første har de både fordamperen (som tar inn varm luft) og kondensatoren (som gir fra seg varme) i samme enhet. Dette skjer vanligvis gjennom et rør med en diameter på omtrent 150 mm. Denne rørgjennomføringen slipper ut varm luft, noe som fører til en betydelig reduksjon i kjølekapasiteten.

Det andre problemet er at det kreves et rør for å lede bort den varme luften. Dette røret må føres ut av rommet gjennom et hull eller en åpning, noe som gir varmen en ny mulighet til å komme inn i rommet. Dette kan også føre til at installasjonen ser mindre estetisk tiltalende ut.

Utfordringer med kondens

Når luften kjøles ned, kondenserer vanndampen i luften og blir til væske. Dette vannet må håndteres av aircondition-enheten. Noen portabel aircondition-enheter har ikke en effektiv måte å håndtere kondensvann på, og dette kan føre til store mengder vann som må tømmes manuelt. Dette kan være et problem, spesielt i fuktige omgivelser.

Utfordringer med støy

Mange portabel aircondition-enheter kan være støyende og dermed uegnede for bruk på soverom eller kontorer. De avgir ofte en jevn dur som stammer fra kompressoren, noe som kan være forstyrrende.

Innovative løsninger fra Energy Rent

Det er imidlertid innovative løsninger tilgjengelige som unngår mange av de nevnte utfordringene. Disse løsningene etterligner virkemåten til fastmonterte varmepumper ved å ha en utendørs enhet og en innendørs enhet.

Disse enhetene har ofte større kapasitet, gir større fleksibilitet med hensyn til plassering og har en lengre kastelengde for luften. De er også utstyrt med integrerte kondenspumper og slanger for effektiv fjerning av kondensvann, og de gir et mye mer estetisk tiltalende utseende.

Energy Rent tilbyr utleie av portabel aircondition som er ideell for tøffe forhold, inkludert industri- og prosessanlegg.

Hvis du trenger en effektiv kjøleløsning, enten det er for en nødsituasjon eller planlagte behov, kan du stole på Energy Rent. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med dine kjølebehov.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.