Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Kjølecontainer plassert på arbeidsområde

Leie kjøleaggregat

Hos oss kan du leie kjøleaggregat

Å leie et kjøleaggregat som er riktig dimensjonert er av avgjørende betydning for å sikre jevn og pålitelig drift. Feil dimensjonering kan føre til ujevn temperatur på kjølevannet og økt belastning på kjøleaggregatet, som er hjertet av hele systemet.

For at kjølemaskinen skal få en så jevn og stabil drift som mulig, må størrelsen dimensjonerer og tilpasset behovet. Å leie kjøleaggregat som er for lite vil igjen slite med å holde temperaturen og som fører til at du som kunde ikke blir fornøyd.

Riktig dimensjonering er avgjørende

For å oppnå optimal ytelse og stabilitet er det essensielt at kjøleaggregatet er riktig dimensjonert i henhold til dine spesifikke behov. Å leie et kjøleaggregat som er for stort kan resultere i at enheten kjører ujevnt og gir store temperatursvingninger på kjølevannet, noe som kan føre til utilfredsstillende resultater for deg som kunde.

Bruk av buffertanker for stabil drift

For å sikre så stabil og jevn drift som mulig, kan vi installere en eller flere buffertanker mellom kjøleaggregatet og forbrukeren. Vi bruker  sirkulasjonspumper i denne prosessen, med en pumpe mellom leie kjøleaggregatet og buffertanken, samt en pumpe mellom buffertanken og forbrukeren.

Buffertanken fungerer som en stabilisator når belastningen varierer. Hvis kjøleaggregatet har overskuddskapasitet, vil det fortsette å kjøle buffertanken til den når den ønskede temperaturen. Dette gir deg et reservekammer med isvann klart til umiddelbar bruk.

Bruk av korrekt kjølevæske ved leie av kjøleaggregat

Pumpene som skal brukes må klare å tilfredsstille minimumsbehovet til leie kjøleaggregatet, og på samme tid ha stor nok løftehøyde til pumpe rundt væska i anlegget. Også her bør pumpene dimensjoneres etter behov, men man velger alltid pumper som er større enn det leie kjøleaggregatet krever som minimum.

Kjølevæska man bruker har svært stor påvirkning på kjøleaggregatet, pumpene og tilslutt kjølekapasiteten. Rent vann er det beste med tanke på kapasitet og viskositet. Er utgående isvannstemperatur over +6C så vil man ofte velge vann. Korrosjonsbeskyttelse bør implementeres, da med inhibitorpakke.

Er temperaturen under +6 utgående isvannstemperatur, må man velge frostbeskyttelse. Glykol er den vanligste frostbeskyttelsen, men også her bør man velge etter behov. Etylen Glykol til eksempel kan ikke brukes når vi skal kjøle mat og drikke, eller det er fare for utslipp. Kjøler man mat og drikke skal man bruke Propylen Glykol, som ikke er giftig.

Ulempen med Propylen Glykol er viskositeten, som igjen vil si at kjølekapasiteten leie kjøleaggregatet synker. Ved lave temperaturer, under -5C, kan man velge en miljøvennlig giftfri væske som heter Kilfrost ALV. Denne væska holder høyere ytelse enn både Etylen Glykol og Propylen Glykol uansett temperatur, og spesielt ved lave temperaturer.

Vi i Energy Rent har ekspertisen og erfaringen som kreves for å hjelpe deg med riktig valg og dimensjonering av leie kjøleaggregat, samt rådgivning om valg av riktig kjølevæske. Ta gjerne kontakt med oss for å diskutere dine spesifikke behov og utfordringer når det gjelder kjøleløsninger.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.