Hopp til hovedinnholdRing ossTilgjengelig 24/7/365
Nærbilde av varmeveksler tatt på lager hos Energy Rent

Utleie av varmevekslere

Hos Energy Rent har vi varmevekslere tilgjengelig for utleie i mange varianter, klare for umiddelbar utleie. Vi har mobile varmevekslere laget av ulike materialer som titan og 316 syrefast for de fleste applikasjoner. Pakking og lodding. Visste du at vi også er distributør av varmevekslere og kan skaffe en ny veksler for deg så raskt som mulig? Vi kan levere komplette enheter med koblinger, overganger og slanger. Vi kan også tilordne en shunt og gi kunden de parametrene de ønsker.
Utleie av varmevekslere og varmeoverføring er vår kjernekompetanse
Etter flere års erfaring med salg hos produsenter, distributører og utleie av varmevekslere, har vi nå ekspertise innen midlertidig varmeoverføring. Som lenken viser, har vi utført flere oppgaver knyttet til midlertidig varmeoverføring, hvor utleie av varmevekslere er en sentral del.


Varmeoverføring i akvakulturindustrien

I denne industrien er temperaturen alfa og omega når fisk skal settes i vann. Vi har utstyr for både oppvarming og kjøling av sjøvann, brakkvann og ferskvann. For kunder innen akvakulturindustrien har vi gjort alt fra å kjøle ned eller varme opp vannet for å fylle tanker med riktig temperert vann for yngel og småfisk.
Varmevekslere i ulike varianter
Hovedoppgaven til en varmeveksler er å overføre energi fra ett medium til et annet. De kan også brukes for trykkavlastning eller for å skape det som kalles hydraulisk separasjon mellom to medier. Varmevekslere kommer i en rekke forskjellige former og størrelser avhengig av anvendelsen.
Varmevekslere brukes i alle typer industrier. De brukes også i klimaanlegg og for å kjøle ned forbrenningsmotorer. De vanligste typene varmevekslere vi tilbyr er væske-til-væske, luft-til-væske og luft-til-luft. Kostnad og ytelse er to viktige faktorer som spiller inn når vi dimensjonerer våre varmevekslere. Den viktigste faktoren som styrer prisen er LMTD, som rett og slett betyr forskjellen i temperatur over varmeveksleren.
Når vi dimensjonerer varmevekslere, må vi ta hensyn til ulike parametere som kapasitet, temperatur, areal, trykkfall og type medium. Her bruker vi ulike dimensjoneringsprogrammer som kan settes opp mot alle dine parametere og krav. Deretter skreddersyr vi den mest optimale varmeveksleren basert på dine behov.


Kilfrost ALV

Det er også viktig å velge riktig medium for jobben. La oss se på et eksempel på en varmeoverføringsvæske som brukes mye innen matindustrien. I denne type industri brukes vanligvis den giftfrie væsken propylenglykol. Ulempen med denne typen væske er at den blir tøff ved lave temperaturer, noe som til slutt fører til økt trykktap, lavere ytelse og høyere kostnader. Ved å bruke giftfri Kilfrost ALV-væske, kan du i stedet bruke en mye mindre veksler og spare mye penger bare på en enkel væskeskift. Kilfrost ALV er spesielt utviklet for å øke både effektiviteten og sikkerheten ved kjøling ved lave temperaturer.

24/7/365
Teknisk støtte 24/7 365
Utsendelse av utstyr
Leverer til hele Europa

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet vårt inneholder faglig kunnskap og nyheter i bransjen. Vi spammer deg ikke med unødvendig mas.

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Du slipper å tenke på montering, det fikser vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Usikker på hva du trenger?

Vi har lang erfaring og våre dyktige eksperter hjelper deg å finne rett løsning.